19/4/10

No al linxament de dones. No a "l'amnistia nacional"!

Algèria

Ens sentim revoltades davant la bogeria mortífera dels integristes islamistes que s’ha desfermat un cop mésf al barri «d'El Haicha», a Hassi-Messaoud, ciutat petroliera del Sud d'Algèria. No hem oblidat aquella nit funesta del 13 de juliol de 2001, en el transcurs de la qual prop de cinquanta dones foren martiritzades en aquest mateix barri. En efecte, aquella nit, uns quants centenars d'individus, responent a la prèdica d'un imam, armats de bastons, ganivets i sabres, atacaren les treballadores i els seus nens.

Fins on arribarà la barbàrie ? Prop de deu anys després de l'expedició punitiva de 2001, el guió de l'horror es reprodueix encara ! De nou, el sabre, el ganivet, el destral i el bastó contra dones sense defensa. Són atacades, torturades, violades, assassinades. Des de fa diverses setmanes, el terrorisme fa de nou furor i les dones, un cop més, esdevenen el fitó d'agressors que intenten imposar el seu ordre a la societat.

Malgrat les denúncies presentades a comissaria, la policia mostra una paràlisi total. Les denúncies són arxivades. No es pren cap mesura per jugular el clima de violència. En aquesta zona sota alta protecció, això significa que, als ulls dels poders públics algerians, la seguretat de les bases petrolieres és més important que les vides humanes!

Evidentment, aquesta situació gravissima és el corol·lari de totes les derives escandalosament batejades «rahma», «concòrdia civil», «reconciliació nacional»; però que, de fet i en nom de «l'amnistia nacional», banalitzen i fins i tot legalitzen el crim, la violació i el segrest, sacrificant el futur d'Algèria sobre l'altar del compromís amb l'islamisme polític.

Aquests dispositius mai no han assegurat la protecció de les víctimes del terror islamista, no han fet justícia a les víctimes ni a les seves famílies, en particular les supervivents de les massacres d'HASSI MESSAOUD. Al contrari, són les víctimes les que s'han d'amagar, callar, resoldre's a la fugida o a l'exili.

Aquests esdeveniments tràgics posen una vegada més a l'ordre del dia la necessitat d'abrogar el Codi de la família que rebaixa les dones a un estatut de subciutadanes i cultiva en els esperits un obscurantisme d'una altra època.
L'Estat algerià ha faltat a la seva primera missió, que consisteix a garantir la seguretat dels seus ciutadans i ciutadanes
.


La Iniciativa Feminista
europea IFE-EFI fa costat a les feministes algerianes, cridant totes les forces democràtiques a manifestar la seva solidaritat amb les dones d'Hassi-Messaoud i exigir :
  • El cessament del clima de terror que regna sobre les dones a Hassi-Messaoud i la fi de totes les exaccions,
  • Una protecció immediata i excepcional per garantir la seguretat i la integritat física d'aquestes dones, i el seu dret al treball,
  • El reconeixement públic per les autoritats locals i territorials de les accions terroristes de les quals són víctimes,
  • Endegar accions judicials contra tots els que han participat en aquests crims,
  • Engegar un procediment judicial per posar terme a la impunitat dels actes de vandalisme i de terrorisme.


Coordinació europea de la IFE-EFI
15 d’abril de 2010

Traducció del francès al catalá: “Dones d’Enllaç”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada